Herken je dit talent? ‘hulpverlenend’

18-01-2018 -

Je bent succesvoller en werkt met meer plezier als je vanuit je persoonlijke drijfveren en talenten kunt werken. Dit begint met het herkennen van de talenten van jezelf en anderen. Om je hierbij te helpen vertel ik iedere week over een bepaald talent. Deze week:

‘hulpverlenend’

Je bent hulpverlenend naarmate je meer de behoefte hebt om anderen te helpen en ondersteunen. Je bent hulpverlenend als je het anderen graag naar de zin te maakt en het leuk vindt om voor anderen te zorgen.

Jouw talent?

  • Vind je het prettig om anderen te helpen en ondersteunen?
  • Sta jij vaak klaar voor collega’s, klanten, familie of vrienden die hulp nodig hebben?
  • Doe jij net dat ‘stapje extra’ voor anderen?

Het talent hulpverlenend past meer bij jou naarmate je deze vragen stelliger met ‘ja’ kunt beantwoorden.

Herkenbaar?

Als ‘hulpverlenend’ jouw talent is dan haal jij waarschijnlijk veel plezier uit het helpen van anderen. Je geniet ervan als je voor anderen kunt zorgen en het anderen naar de zin kunt maken. Dit doe je vol overgave en vaak belangeloos. Je weet goed wat de wensen en behoeften van anderen zijn en in zorg- en/of servicegerichte functies voel jij je waarschijnlijk helemaal thuis. Het motiveert jou als je anderen kunt helpen en ondersteunen en je zult daarom met meer plezier werken als deze aspecten in jouw werk aanwezig zijn.

Aan ieder talent kleeft een valkuil en zo ook aan hulpverlenen. Vanuit hun gedrevenheid om te helpen, kunnen hulpverlenende mensen te snel taken van anderen overnemen. Ook al bedoel je het goed, het risico bestaat dat anderen je als ‘bemoeizuchtig’ ervaren. Realiseer je daarom dat jij je misschien sterk verantwoordelijk voelt voor anderen, terwijl anderen juist de behoefte hebben om eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Als jij ‘hulpverlenend’ herkent als een van jouw talenten, dan zul je misschien ook herkennen dat je moeite hebt om duidelijk te zeggen wat je wilt. Of wat je niet wilt. De kans is groot dat je vooral gericht bent op datgene wat de ander belangrijk vindt. Het gevolg is dat jouw eigen belang automatisch op de tweede plaats komt en daarmee kun je jezelf soms tekort doen. Misschien ben je soms ook teleurgesteld, omdat anderen geen rekening met jou houden.

De oplossing

Je kunt pas van anderen verwachten dat zij rekening met jou houden, als je zelf duidelijk bent in wat je wilt. Als je dat zelf niet duidelijk in je hoofd hebt, is de kans groot dat er niet naar jou geluisterd wordt. Wil je dit voorkomen? Stel jezelf dan regelmatig de volgende vragen:

  • Wat wil ik zelf?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Wat mag ik van de ander verwachten?
  • Wat zou ik liever doen? Wat zou ik liever niet doen?

Het resultaat

Je krijgt steeds duidelijker wat je zelf wilt en kunt het beter uitleggen. Het positieve effect is dat het voor anderen ook duidelijk wordt. Als vanzelf houden ze meer rekening met datgene wat jij belangrijk vindt.

Kijk, en daar word ik dan weer blij van:)

Wil je jouw eigen talenten beter benutten? Of de talenten in je team? Informeer hoe ons Talentenhuys mensen in 4 stappen voorbereid op de toekomst.

Roos Awater (roos@communicatiehuys.nl)

« Terug
×