Herken je dit talent in jezelf? ‘sociabel’

24-01-2018 -

Je bent succesvoller en werkt met meer plezier als je vanuit je persoonlijke drijfveren en talenten kunt werken. Dit begint met het herkennen van de talenten van jezelf en anderen. Om je hierbij te helpen vertel ik iedere week over een bepaald talent. Deze week:

Sociabel

Je bent sociabel naarmate je meer behoefte hebt aan vriendschap, communicatie en sociaal contact. Je bent sociabel als je gemakkelijk nieuwe contacten legt. Als sociabel niet jouw talent is wil dat overigens niet zeggen dat je niet sociaal bent, maar je bent waarschijnlijk gewoon wat meer terughoudend in het aangaan van relaties.

Jouw talent?

–       Leg jij gemakkelijk contact met onbekende mensen?

–       Vind je het erg leuk om te communiceren met anderen?

–       Voel jij je op je gemak bij netwerken, presenteren en jezelf profileren?

Het talent sociabel past meer bij jou naarmate je deze vragen stelliger met ‘ja’ kunt beantwoorden.

Als ‘sociabel’ jouw talent is dan haal jij waarschijnlijk veel plezier uit het communiceren met anderen en ervaar je geen drempel om contact te leggen met onbekende mensen. In het gezelschap van anderen voel jij je als een vis in het water. Ook is de kans groot dat je sneller amicaal bent in de omgang met anderen. Netwerken en jezelf of je organisatie presenteren is helemaal ´jouw ding´. Jij raakt sneller gemotiveerd als je het gevoel krijgt dat je bij een team hoort.

Aan ieder talent kleeft een valkuil en zo ook aan sociabel. Zeer sociabele mensen kunnen in hun enthousiasme als ´te amicaal´ worden ervaren door anderen. Te amicaal kan door mensen worden geïnterpreteerd als een gebrek aan professionaliteit of als dominant, ook al bedoel je het niet zo. Niet in ieder gezelschap wordt ‘amicaal’ positief gewaardeerd, dus wees je hiervan bewust en let goed op de non-verbale signalen als je met mensen in gesprek gaat.

Begin dit jaar coachte ik iemand die merkte dat hij steeds minder plezier in zijn werk had. Hij was programmeur en vroeg zich af of hij wel het juiste beroep had gekozen. Op basis van de talentenanalyse die hij heeft ingevuld konden we al snel de vinger op de zere plek leggen. Hij bleek veel behoefte te hebben aan communiceren en sociaal contact, terwijl hij in zijn werk voornamelijk alleen op zijn eigen kamer aan het werk was. Op basis van een kort zelfonderzoek werd duidelijk dat hij het werk als programmeur nog steeds leuk vond en graag wilde blijven doen. Samen met zijn leidinggevende zijn we gaan onderzoeken hoe we meer sociaal contact met collega’s en klanten aan zijn werk konden toevoegen.

De oplossing

Hij plant nu vaker tijd in om te sparren met collega’s, geeft regelmatig presentaties voor opdrachtgevers, staat op beurzen en geeft instructies aan gebruikers. Het resultaat: Op deze manier kon hij met plezier zijn beroep blijven uitoefenen en zijn talent ‘sociabel’ optimaal benutten. Hij zat weer lekker in zijn vel; een win-winsituatie voor de organisatie, de persoon én de klant.

En kijk, daar word ik dan weer blij van:)

Wil je jouw eigen talenten beter benutten? Of de talenten in je team? Informeer hoe ons Talentenhuys mensen in 4 stappen voorbereid op de toekomst.

Roos Awater (roos@communicatiehuys.nl)

« Terug
×