Zo geef je leiding aan een innovatief team

23-01-2018 -

Als leidinggevende wil je de talenten in je team zo goed mogelijk benutten en dat is een mooie uitdaging! In de afgelopen jaren is het me opgevallen dat leidinggevenden hun eigen managers vaak als voorbeeld nemen (of juist niet). Daarom ben ik als managementcoach benieuwd naar de ‘best practices’ van leidinggevenden in succesvolle organisaties. Deze wil ik graag met jou delen.

Nadat ik werd getriggerd door de vacaturetekst “become a QING”, raakte ik in gesprek met Bram de Vrught, Business Unit Manager bij het succesvolle QING. Bij aankomst in het modern en industrieel ingerichte kantoor van QING in Arnhem trokken de schilderijtjes van ‘QING’ pepermuntjes en ‘QING’ Kong mijn aandacht. Het bedrijf ademt een sfeer van samenwerken, werkplezier én hard werken. “Om hier te werken moet je een QING zijn” vertelt Bram. Het bedrijf is niet geheel toevallig gestart op 30 april 2013, de eerste Koningsdag. “We willen impact maken en innovatief zijn voor onze collega’s en opdrachtgevers.”

Maar hoe geef je nou leiding aan een innovatief en gedreven team? Bram geeft de volgende waardevolle tips:

  • “Ga met een open blik een gesprek in. Vraag mensen: Wat is je droom? Wat zou je hier graag willen doen? Wat vind je leuk? Wat verwacht je van ons?”
  • “Geef collega’s de ruimte en vrijheid om te ondernemen binnen je organisatie.”
  • “Leg verantwoordelijkheden bij de mensen zelf. Teamleden hier spreken elkaar, dat hoef ik niet te doen. Input en verbetervoorstellen worden gehoord en toegepast. Doe wat je zegt en zeg wat je doet.”
  • “Fouten maken mag! Geef je collega’s vertrouwen en rugdekking. Blijf vooral communiceren over hoe het gaat en los issues samen op.”
  • “Zelf ben ik het eerste jaar bij QING mee op sleeptouw genomen door mijn manager. Daar heb ik veel van geleerd en dat doe ik nu zelf ook met junior mensen. Je moet willen investeren in je mensen. Persoonlijke begeleiding!”
  • “Leg ook voor jezelf de lat steeds hoger en blijf jezelf uitdagen!”
  • “Wij onderscheiden ons door onszelf regelmatig af te vragen: Hoe kunnen we het nu net iets anders doen?”
  • “Het allerbelangrijkste… Zorg dat je plezier hebt in je werk!”

Geef jij leiding en heb je waardevolle tips die je wilt delen met andere leidinggevenden? Ik nodig je graag uit voor een kop koffie en een goed gesprek! Roos Awater (roos@communicatiehuys.nl).

« Terug
×